Saturday, January 1, 2011

my life for being skaters gurl

haha.. doe, sumpah.. i tatau nk nk describe apa dkt blog i ni.. so.. first thing i describe pasal journey i time main skateboard.

mula2 a.. i start fallen in love dgn skate ni time tu umor i around 15. time tu jadi cheerleader tatau pla mcm na leh jatuh cinta dgn skate ni.. then, haha.. sangat seronok  time tu tgk video gurl main skate. so.. dalam hati dah ada perasaan nk main skate. and time tu i ni mana ada membe2 main skate.. so.. i just let my MINAT dalam skate mcm tu ja.. kiranya i tak kembangkan a. haha..

AUGUST 16, 2010.
haha.. at last.. impian i dah menjadi kenyataa. hoho~  akhirnya.. dapat jugak i membeli skateboard dekat cool element bersama2 ex i lee. mula2 dia tak suka i ni minat skate dgn alasan sbb i nk ikot membe boys i main skate.. langsung ta masuk akal kan? haaha..  then.. lama2.. dia bg i main skate. sampai dia pon nk try main. kelakar kan. haha

then, i choose yang deck meow ni.. harga dia  RM250 satu set. yang pasangkan deck i complete tu nama dia WAWA SEPET i panggil dia.. haha haha. dia kerja dkt cool element. sangat seronok dapat kawan dgn dia.


lepas ja i beli deck ni, i terus contact classmate i. nama dia azfar. sbb dia sorang lah membe i yang main skate..  time tu kitaorg main skate main skate dkt TAMAN PUDU ULU. tu lah tempat kami selalu main skate sama2.. haha.. then, yang first skali ajar i main skate.. then, nazren pla yang ajar i main skate sikit2. first thing i blaja adalah OLLIE. mcm bodoh2 ja time tu i. haha.. sangat kelakar time tu.. kena pop la.. slide a. deck i smpai terbang2. tp. ta jadi2 jgk.. hahaha... then, lepas kenal nazren.. i kenal lani dgn adi.. sangat seronok bila dapat main skate sama2.. haha.. tp.. time tu.. of coz a ada jatuh an.. yalah.. first2 main skate.. yang sangat kelakar time i jatuh, org pertama yang mcm risau2, kuat bg reaction  dan selalu eh2 bila i nk jatuh tu adalah adi.. i tatau apa yang dia nk risaukan. BUKANNYA DIA YANG JATUH PON. haha..

BILA DIAORANG DAH START KERJA..


bila diaorg dah start keje part time.. so.. dia org mcm bz a.. selalu ta dapat nk main skate.. seminggu skali ja kot dapat main.. kadang2 langsung ta dapat main skali skate.. jadi, i pon malas a nk main skate sorang2, skate i pon i just biarkan ja cmntu. jadi frame dkt rumah ja skate i.. haha.

AFTER 6 MONTH 


Nasib baik ada adik angkat yang interested dlm skate ni. hahaha.. nama dia ALIP BILL. haha.. suka sangat dgn justin bieber . tah apa yang suka sgt pon tatau a. ahhaa. biar lah dia. tapi, dia sangat baik. sangat bertuah dapat adik angkat mcm dia. haha , asalkan dia bahagia sudah. jadi.. bila dah dia dah join skate.. kami pon petang2 apa g, g main skate same2 lah.. tapi.. dia ni cepat pick up.. dia dapat control ollie ta sampai sebulan kot.. hebat an. i ni sampai 6 bulan, baru boleh ollie. tulah poi, malas lagi. HAHA..
hampir sebulan lebih, si alip dgn i pon jumpa lah AMIR AIMAN dgn adik dia.. time tu dia main skate dkt taman pudu tu lah. ta sangka a ada org main skate dkt taman tu. sangat hebat budak tu time dia main skate. jealous kot tgk. haha.. then,, kitaorg kenal pla MUHD AZRI dgn AIMAN BASRI. Pergh~ dia org ni hebat2 kot.. sgt suka tgk si aiman buat manual yang si azri pla i suka tgk dia buat kickflip. jealous kot~

JOINED SKATEBOARD CHERAS CREW 


Mlm tu. i received 1 msg from adik angkat i si alip tu, dia ada kata ada skate leader ajak i join dia punya crew. then, i pikir2 mlm tu.. then, i decided tanak join.. sbb malas..  then, mlm tu jugak skate leader tu call i.. dia explain everything. yang i paling ingat dia cakap KALAU NK JOIN, MESTI KENA ADA SKATE SENDIRI, AND GET READY UNTUK JATUH. haha.. funny a.. tapi.. pernuh bermakna kot~
so.. ptg tu.. i pergi lah berjumpa dgn skate leader tu. nama dia APAI.. i panggil dia ABANG TAPAI. haha.. first skali i tgk muka dia.. mcm gangster pon ada dan tak pcya yang dia ni leader untuk group tu. haha.. jgn marah ea abang tapai i describe about u.. haha.. then, lama2 dah kenal dia, dah lepak sama2.. sangat seronok  abang apai ni rupanya.. otak dia gila2 kot.. hahaha.. then.. ptg yang first skali i jumpa dia tu, i decided untuk join team tu. haha. then, dia lah yang tolong ajarkan i blk OLLIE, SHUVIT and everything trick skateboard. dan sekarang, i dah boleh buat trick ollie and shuvit. thnks abang apai. :)
then, i ada membe gurl yang minat skate. nama dia LYANA KARIM. tapi i panggil dia NANA, sangat seronok kawan dgn dia. otak dia pon gila2+sengal2. hahahaha.. dia pon time tu tanak dah main skate dia nk try main rollerblade pla. tapi, bila dia tgk kami main skate, so.. dia punya minat dkt skate tu datang blk. haha.. so.. i kenalkan dia dgn abang apai.. then, dia pon join lah team ni skali.. then, abang apai a yang guide kami sekarang. :)

PINKY GRIPTAPE TURNED TO BLACKY JESSUP


kerana saya ini main lanyak ja skate i until lupa nk menjaganya.. pinky griptape i pon makin hari, makin haus. so.. sangat susah untuk membuat ollie kerana griptape sudah haus.. jadi. abang apai saran kan i untuk menukar griptape itu.. dan inilah hasilnya. skate saya sudah tidak sweet seperti dahulu. :(
kan best kalau ada jessup wana PINK! then, wawa yang tolong psangkn jessup tu.. haha.. kesian wawa.. asik dia ja yang selalu tolong.. tq lah wawa sepet.. haha.. lagi kesihan tak dapat main skate sama dgn wawa.. paling ingat skali la td dia call i then dia kata " aku tak dapat main lah skate arini.. kerja.  "  (dengan suara yang sedih tak dapat main skate sama)  ta habis2 dgn ayat tu.. haha.. kasihan dia . tapa wawa sepet.. t kita leh main skate sama2 jugak.

FACEBOOK TOTALLY CONNECTED


ehe... mmg bagus a fishbook ni... membuatkan kita ramai membe an.. and dapat merapat kan g kita dgn membe2. haha.. dkt sini lah i kenal AYEP. act nama dia MUHAMAD AZRIFF, tapi i panggil dia AYEPIPIPI. haha.. comel an nama i bg dkt dia.. dia ni membe nana dar kecik g dan  dia ni an otak dia sama ja dengan nana, TAPI, dia ni lagi gila.. gila tahap maksima. haha.. jgn marah ea ayepipipi i describe+kutuk pasal u. haha. first skali mcm na i kenal dia, dia add i dkt facebook, then, kata mcm kenal ja.. haha.. pastu i pelik a. mcm na leh kenal?. then, dia kata dia pernah jumpa i dkt atm sg.wang .. time tu i bawak deck i meow2 tu. haha.. ta sangka femes pla. hahahahhahahahaha.. then, dia ajak i main skate sama2 dgn dia. act.. i bukan tanak main skate sama2 dgn dia.. cuma dia tu HEBAT gila. yalah 7 tahun dah main skate kot.. dah tahap PRO dah si ayepipipi tu. jadi, i ni tadalah hebat tahap gaban cm dia. i ni tahap junior g kot.. malu nk main skate dgn dia. haha.. then, bnyk kali kot dia ajak i main skate, i selalu ja bg excuse dkt dia. then, at last, i decided g main skate sama2 dgn dia harini dkt pandan indah. i suruh a dia ajar i buat kickflip, ceh~ dia boleh kata apa tau " i tak reti buat kickflip" haha.. rasa cm mau wrestling ja dia time tu! then, bila i tgk dia buat kickflip. sangat hebat! WOW! sorry nana and ayep td i dtg lmbt, jadi, kitaorg pon dapat main skate kejap ja. sbb hujan. then kitaorg pon lepak2 a dkt kedai makan. thnks belanja i minum. t jgn lupa CHOCOTOP saya. haha.. thnks for everything NANA and AYEPIPIPI.  :)


MEMBER SKATERS


AZFAR ASH



NAZREN


LANI



ADI


ADIK ALEP BILL


LYANA KARIM


AIMAN BASRI


MUHD AZRI


AYEPIPIPI



WAWA SEPET


ABANG APAI


BELLA


NISA


LEE


AMAR AIMAN



KU


ZAKI











2 comments:

  1. pic i buruk..hahaha..tukar lain la :)

    ReplyDelete
  2. hahahaha.. nak ambik yang mana satu? tag dkt i la~
    haha

    ReplyDelete